ביז-טק Biz-Tec - שיווק עסקים, כנסים והדרכות
 מגזין דיגיטלי - פורטל ספקים B2B - מועדון עסקים VIP 

אפשר להיות שפים גם במטבח האישי שלכם

אפשר להיות שפים גם במטבח האישי שלכם

מאת : בלה דיאמנט

קיים משפט עתיק יומין האומר ש”בסירים הישנים, מבשלים את המרקים הכי טובים”, ואכן האמהות שלנו שמרו את הסירים והמחבתות במשך שנים. הפרידה מכל סיר אצלן היתה עצובה. אבל השתנו הזמנים והיום הטכנולוגיה החדשה ממליצה לנו לעבור לסירים בריאותיים יותר. ומי יכול לסרב לכך.

לקראת החגים קיבלנו לנסות את סידרת האוורסט מבית דרים שף, ואכן הסירים הישנים שלנו נאלצו די מהר לפנות מקום לסידרה החדשה שהוכיחה את עצמה מעל ומעבר.

sirim1

הרבה מעלות טובות מצאנו בסידרת סירים זו:

הסירים מעוצבים מיציקת אלומיניום וציפוי NON STICK דמוי אבן שיש
לסירים ידיות מבודדות חום עם ציפוי סיליקון מובנה
תחתית הסירים עבה במיוחד 4 מ”מ למניעת שריפתם
ניתן לבשל ללא שמן
המזון אינו נדבק, ולכן קל לנקות (חלומה של כל אישה)
הסידרה מתאימה לאינדוקציה ולכל סוגי הכיריים
את הסירים ניתן להכניס לתנור שהינו בטמפרטורה גבוהה.

sirim3

היתרון הכי גדול של הסדרה מתבטא בפיזור שווה של חום, בשל המבנה של הסירים, המאפשר יותר שטח בישול, ומצריך מעט מאוד שמן אם בכלל. ניסינו וגילינו שגם אם נשאיר את כלי הבישול של דרים שף ללא שמן לפרק זמן, הציפוי הפנימי לא ישחיר ולא יתקלף.

בעיקר אהבנו בסידרה זו את העובדה, שהמכסים של הסירים מותאמים גם למחבתות, כל אחד לפי הגודל, על מנת לפתור את בעיית האיחסון התמידית. שכן קל לסדר את הכלים באופן מותאם, סיר בתוך סיר, מחבת בתוך מחבת, ובלי מכסים מיותרים בארון.

sirim4

הסדרה כוללת:

1. קלחת קוטר של 18 ס”מ, נפח 1.9 ליטר, מחיר 178 ₪

2. סיר בקוטר 20 ס”מ ונפח של 2.9 ליטר, קוטר 22 ס”מ ונפח 3.8 ליטר, קוטר 24 ס”מ ונפח 5 ליטר, 26 ס”מ ונפח 7.6 ליטר, קוטר 28 ס”מ ונפח 9.4 ליטר, מחיר 190-318 ₪

3. סוטאז’ ענקית קוטר 30/34 ס”מ, מחיר 268-320 ₪

4. מחבתות גדלים נעים מ- 20 ס”מ עד 32 ס”מ, מחיר 118-252 ₪

5. סיר מלבנית רוסביף, עמוק במיוחד עם נפח 5.3 ליטר סיר עם מכסה זכוכית חזק במיוחד 250 ₪

לאתר דרים שף: http://dreamchef.co.il/

ובלי מתכון מיוחד לחגים ולחורף שבפתח אי אפשר. פנינו לתמי סירקיס, שנאותה לתת לנו מתכון אותו ניתן להכין בסוטאג’. תמי סירקיס הינה מאמנת בריאות מוסמכת לשינוי הרגלי אכילה וחיים, לפי עקרונות “הפליאו” (הרבה בשר, הרבה שומן ומעט פחמימות וכמה שפחות מזון מעובד), מרצה על תזונה דלת פחמימות וסגולותיה ומנחת קבוצות לשינוי אורחות חיים.

 

tami

כדורי בשר ברוטב קוקוס ולימון / תמי סירקיס

 

תמי ממליצה על צריכת בשר טחון, שכן הוא מתעכל יותר בקלות, וקל יותר לגוף שלנו לספוג ממנו את החלבון, השומן הברזל וה-B12. עדיף לקנות בשר בקר, שנטחן לנגד עיניכם. שיטת ההכנה אינה כוללת הוספה של פירורי לחם או ביצים לכדורי הבשר. כמו-כן, כדורי הבשר אינם מטוגנים בשום שלב, ורק מתבשלים ברוטב העשיר בטעמי קוקוס, קארי מאסלה ולימון טרי.

מצרכים להכנת כ-30 כדורי בשר

לכדורי הבשר:

1,250 קילו בשר בקר טחון (כולל כ- 250 גרם שומן בקר)

4 שיני שום, כתושות

1 בצל סגול, קצוץ דק-דק במעבד מזון עם להב מתכת

3 גזרים, קצוצים דק-דק במעבד מזון עם להב מתכת

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כוס עלי פטרוזיליה (או כוסברה) לפי הטעם, קצוצים דק-דק

לרוטב:

2 כפות שמן קוקוס

1 בצל פרוס דק

5 גבעולי סלרי

400 מ”ל קרם קוקוס

400 מ”ל מים

כף וחצי תבלין קארי מסאלה

מיף מלימון שלם

מלח, פלפל שחור לפי הטעם

לקישוט:

עלי פטרוזיליה (או כוסברה) לפי הטעם, קצוצים דק-דק

הוראות הכנה

1. מכינים תחילה את הכדורי הבשר: שמים את הבשר הטחון בקערה גדולה ומערבבים בתנועות לישה את הבשר עם התבלינים והירקות הקצוצים. חשוב לעבוד בידיים נקיות או עם כפפות. מתקנים את התיבול לפי הטעם. שומרים את הבשר בקירור מכוסה, עד שהרוטב מוכן.

2. בוחרים סוטאג’ גדול או מחבת עם דפנות גבוהות שיש לה מכסה. מחממים את שמן הקוקוס במחבת ומטגנים בו את הבצל הפרוס. מוסיפים את גבעולי הסלרי. מוסיפים למחבת את קרם הקוקוס וכמות זהה של מים. בוחשים פנימה את הקארי. מביאים את הרוטב לרתיחה קלה. מוסיפים את מיץ הלימון, טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם.

3. מכינים מהבשר המתובל כ-30 כדורי בשר בגודל אחיד. בזמן הכנת הכדורים חשוב שלא לדחוס אותם יתר על המידה ולהניח אותם בעדינות ברוטב החם. בזמן הזה כדאי לעבוד על חום בינוני – נמוך. כשכל כדורי הבשר ברוטב, מזיזים אותם בעדינות כדי לוודא שהם אינם נדבקים זה לזה או מתפוררים. מוסיפים עוד מעט מים – עד לכמעט כיסוי כדורי הבשר ברוטב.

4. מכסים את הסוטאג’ ומבשלים על אש בינונית כ- 25 דקות. בודקים מדי פעם שהרוטב לא מתייבש מהר מדי ושהבשר או הירקות לא נדבקו לתחתית. בודקים בטעימה כדור בשר אחד ומתקנים את התיבול לפי הטעם. אם צריך מבשלים עוד כמה דקות.

5. מגישים את כדורי בשר חמים עם הרוטב בקערות. אפשר לשמור את המנה במקרר או במקפיא – אך חשוב לחמם את המנה לפני ההגשה. מקשטים מעל עם עלים טריים קצוצים.

הערה: אפשר להגיש את המנה עם כמות קטנה של אורז לבן, או עם מחית של פרחי כרובית

לאתר של תמי סירקיס: http://tamisirkis.co.il/

 

tami2

תמי סירקיס

 

יש לכם סיפור מעניין ? רוצים שיכתבו עליכם ? צרו עמנו קשר 

ערוץ המדיה לעסקים של ביז-טק 
 לחצו כאן

 

 

שתף אותי בפייסבוק  facebook