ביז-טק Biz-Tec - שיווק עסקים, כנסים והדרכות
 מגזין דיגיטלי - פורטל ספקים B2B - מועדון עסקים VIP 

כיצד לעבור בשלום את חג הסופגניות והלביבות

כיצד לעבור בשלום את חג הסופגניות והלביבות

HANIKA2

 

כיצד לעבור בשלום את חג הסופגניות והלביבות

אסתר חיימוביץ  9/12/17

אין מי שיותר בחג האורות על אכילת כל סוגי סופגניות והלביבות, שנכנסו לאופנה. תשכחו מסופגניה המסורתית של פעם. הבאנו לכם מתכון חגיגי של לבבות צ'ורוס ומטבלים מתוקים,מבית "אחוה" יצרנית הטחינה והחלווה הידועה, וגם טיפים של רוקחי "ש.ר.מ. פארם" להקל על הצרבות שלא פוסחות עלינו.

אחד החגים האהובים עלינו הוא חג החנוכה: 8 ימים של ארוחות ערב המתחייבות מעצם המצווה  להדליק נר בכל ערב, דמי חנוכה לילדים עם שירי חנוכה הנוסטלגיים, וכמובן שגולת הכותרת הינה הסופגניות, שכבר מזמן אינן סתם רק עם טיפת ריבה פנים, ואבקת סוכר מעל. וזאת לצד לביבות מטוגנות או אפויות, שכבר מזמן הפסיקו  להיות עשויות רק מתפוחי אדמה: הן כמעט מכל ירק אפשרי שקיים בשוק.

HANIKA1

 

 

אנחנו בחרנו להמליץ לכם על מתכון חגיגי לחנוכה של "אחוה" יצרנית הטחינה והחלווה, של לבבות צ'ורוס פריכים, עם שלוש אופציות למטבלים מתוקים ונפלאים, המבוססים על ממרחי הטחינה של אחוה.

לבבות צ'ורוס ומטבלים מתוקים

מצרכים (לכ-15 יחידות):

3.5 כוסות קמח

3 ביצים בגודל בינוני

1.5 כוסות מים

חצי כוס סוכר

חצי כפית אבקת אפיה

חצי כפית תמצית וניל

קורט מלח

שמן לטיגון

מצרכים למטבל טחינה סילאן ושברי "ברס"

2 כפות גדושות ממרח טחינה סילאן "אחוה" (400 גרם)

2 כפות חלב קוקוס

חצי בננה מעוכה

1 כף גדושה שברי "ברס" - תערובת תעשייתית של שברי אגוזים ושבבי קרמל

 


HANIKA2

 

מצרכים למטבל טחינה ,שוקולד ודובדבני אמרנה

2 כפות גדושות ממרח טחינה עם שוקולד "אחוה" (400 גרם)

2 כפות ליקר דובדבנים

5-6 דובדבני אמרנה (ניתן לרכוש במעדניות במשקל או בצנצנת)

2-3 כפות ממיץ הדובדבנים

מצרכים למטבל חלווה וחמאת בוטנים

2 כפות גדושות ממרח חלווה "אחוה" (400 גרם)

1 כף חמאת בוטנים מלוחה

2 כפות חלב אגוזים

1 כף גדושה שברי בוטנים להגשה

להגשה: אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1.         להכנת הצ'ורוס: מרתיחים בסיר קטן מים, שמן, סוכר מלח ותמצית וניל. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים בכף, עד לבישול הקמח. מורידים מהאש וממתינים שיתקרר מעט.

2.         מעבירים את התערובת לקערת המיקסר עם וו לישה, מערבבים ומוסיפים את הביצים בהדרגה. מעבירים את התערובת לשק זילוף.

3.         מזלפים את הבצק דרך צנתר משונן ויוצרים צורת "לב". מניחים על גבי מגש עם נייר אפייה בשורות ארוכות ומקפיאים כרבע שעה.

4.         לאחר שהתערובת מתגבשת במקפיא, מסמנים בסכין חריצים לאורך השורות, כל 5 ס"מ. שוברים או חותכים את המקלות לפי הסימון ומטגנים בשמן רותח עד להזהבה.

5.         להכנת מטבל טחינה, סילאן ושברי ברס: מכניסים לבלנדר את ממרח טחינת הסילאן, חלב הקוקוס, הבננה והברס וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד ודליל. במידת הצורך מוסיפים כף חלב נוספת.

6.         להכנת מטבל טחינה, שוקולד ודובדבני אמרנה: מכניסים לבלנדר את ממרח הטחינה שוקולד, את מיץ הדובדבנים, ליקר הדובדבנים ו- 2 דובדבנים שלמים, וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד ודליל. במידת הצורך מוסיפים כף נוספת ממיץ הדובדבנים. לפני הגשה מוסיפים 2-3 דובדבני אמרנה שלמים.

7.         להכנת מטבל חלוה וחמאת בוטנים: מכניסים לבלנדר את ממרח החלוה, החלב וחמאת הבוטנים, וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד ודליל. לפני הגשה מוסיפים את שברי הבוטנים.

8.         מעבירים את הצ'ורוס לכלי הגשה, מפזרים אבקת סוכר ומגישים יחד עם המטבלים בכלים קטנים ונאים.

 TEA

 

 

לרבים מאתנו המטעמים המטוגנים, עלולים לגרום לאי נוחות במערכת העיכול ולצרבות, כי הרי אנחנו מדברים על חגיגת סופגניות ולביבות הנמשכת 8 ימים !

רוקחי רשת בתי המרקחת "ש.ר.מ. פארם" מספקים לנו מידע הצרבת, וכיצד אפשר להתמודד עמה.

מהי תופעת הצרבת?

צרבת מתבטאת בתחושת בעירה בחלק העליון של החזה או הבטן. התופעה מתרחשת כאשר חומצה חזקה, המשמשת את הקיבה בעיכול המזון, חוזרת לתוך הוושט וגורמת לצריבה של הוושט. התופעה מכונה ריפלוקס.

צרבת יכולה להיות מלווה גם בתופעות של טעם חומצי בפה, ריח רע מהפה, קושי בבליעה, בחילה ושיעול. היא נוטה להופיע אצל אנשים עם בקע סרעפתי, נשים בהיריון, אנשים בעלי משקל עודף ומעשנים כבדים.

אחת הסיבות הנפוצות ביותר לצרבת היא אכילת מזון מטוגן ועתיר שומן, כמו סופגניות ולביבות מטוגנות שאנחנו כל כך אוהבים לאכול בחג החנוכה.

כיצד למנוע את הצרבת בחג החנוכה:

  • להמעיט באכילת סופגניות ולביבות מטוגנות, ולהעדיף את הגירסה האפויה.
  • מומלץ לא לאכול את הלביבות על בטן ריקה.
  • אם אנו כבר חוטאים באכילת הסופגניה, הרי שעדיף לצרוך את הקלאסית על פני זו המצופה בשוקולד המגבירה את הסיכון לצרבת.

עצות לטיפול בצרבת

  • מומלץ לאכול לאט, וללעוס את המזון היטב.
  • שכיבה על צד שמאל יכולה להקל על הצרבת, שכן היא מציבה את הקיבה מתחת לוושט, ועוזרת במניעת מעבר של החומצה לחלק זה.
  • בתחילת הופעת סימני הצרבת, יש לשתות הרבה מים, כדי למהול חלק מהחומצה בקיבה.
  • במהלך הארוחה מומלץ לשתות חומץ תפוחים מהול במים (כף אחת של חומץ תפוחים בתוך כוס מים).
  • לצרוך תכשירים סותרי חומצה, ותכשירים להקטנת רמת החומצה בקיבה. 
  • אפשר להשתמש בתוספי מזון שונים, לאחר התייעצות עם הרוקח.

SWEET

הערה: המידע הנ"ל הוא כללי ואינו מותאם אישית. הוא אינו מתאים לטיפול בילדים או בחולים במחלות כרוניות. בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם הרופא או הרוקח לקבלת ייעוץ מותאם אישית.



יש לכם סיפור מעניין ? רוצים שיכתבו עליכם ?

בערוץ המדיה לעסקים של ביז-טק 
 
 לחצו כאן

 

שתף אותי בפייסבוק  facebook