הכהן הגדול של התזונה מהרווארד עושה את שוק מחנה יהודה
04/04/19
חוקר התזונה האגדי פרופ' וולטר ווילט מהרווארד, מבקר בימים אלו לאורכה ולרוחבה של ישראל, במסגרת כנס ייחודי שנועד לחשוף בפני כמה מחוקרי התזונה המובילים בעולם את החדשנות הישראלית במדעי התזונה והמזון, הפוד-טק, והחקלאות. ווילט שכיהן במשך שני עשורים כראש המחלקה לתזונה בבית הספר לבריאות הציבור של הרווארד הוזמן לישראל על ידי תלמידתו, חוקרת התזונה המובילה פרופ' איריס שי מאוניברסיטת בן-גוריון שיזמה את הכנס. כיאה למי שחשף לעולם את יתרונותיה של התזונה הים-תיכונית והשפיע על מבנה פרמידת המזון, סייר ווילט ויתר האורחים בין הבסטות של שוק מחנה יהודה, טעמו טחינה מקומית במפעל בעיר העתיקה בירושלים וביקרו במפעל סודי המייצר "סופר-פוד" בטכנולוגיה מתקדמת בקיבוץ בארי שבעוטף עזה. בין לבין לקחו חברי המשלחת חלק בדיונים אקטואליים בנושאים הבוערים שעל סדר היום בתחום בריאות הציבור: מגפת ההשמנה, סימון מזון מזיק וקידום מדיניות אקטיבית בתחום הרגולוציה.